The Amsterdam Sessions

Every street matters

7-10 oktober 2019, Amsterdam

Jaarlijks organiseert SDI een eigen congres, steeds in een andere wereldstad. Dit geeft hen de kans om in gesprek gaan met ondernemers, politici en professionals, onder hun eigen voorwaarden. Niet als genodigden op het congres van een ander, naar voren geschoven als slachtoffer, en sprekend over door anderen geagendeerde onderwerpen. Maar als hosts en experts op hun eigen congres, waar zij zichzelf en hun boodschap kunnen presenteren voor wat het is: een integraal en onmisbaar onderdeel van de oplossing voor onze wereldproblemen.

Van 7 tot en met 10 oktober komt SDI naar Amsterdam en Den Haag.

Elke straat telt

Leave no one behind. Dat is de kern van de Sustainable Development Goals van de VN: een schone, veilige en rechtvaardige wereld voor iedereen. Hetzelfde idee staat centraal in de organisatie van Slum Dwellers International. SDI werkt al sinds de jaren 90 aan sloppenwijk- en stadsontwikkeling over de hele wereld. Elke straat telt en iedereen maakt deel uit van de oplossing: dat vormt de sleutel tot succes.

Elke dag brengen duizenden SDI-leden de straten van hun sloppenwijken in kaart en gaan van deur tot deur om informatie over de bewoners te verzamelen. Deze informatie geeft hen macht wanneer zij onderhandelen met lokale overheden over alles wat te maken heeft met toegang tot basisvoorzieningen, landrechten en ontruimingen.

SDI biedt de oplossing om de SDG's te behalen

De afgelopen 25 jaar heeft SDI diepgaande kennis vergaard over de dynamiek van stedelijke ontwikkeling. De sloppenwijkbewoners zijn experts geworden in het oplossen van uitdagingen rondom land- en grondbezit en het vinden van inclusieve oplossingen wanneer formele belangen de behoeften en rechten van informele gemeenschappen doorkruisen.

Al deze kennis en ervaring is van onschatbare waarde wanneer we de Sustainable Development Goals willen bereiken. Tijdens de Amsterdam Sessions verkennen we nieuwe modellen van inclusieve stedelijke ontwikkeling en manieren waarop we veerkrachtige lokale gemeenschappen kunnen vormen.

Programma